Suïcide Preventie Training

De suïcide preventie training is geschikt voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan het voorkomen van suïcides. De training is ontwikkeld door Jeannette Pullen (familie-ervaringsdeskundige) en wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. De training is dan ook erg bijzonder. Niet alleen omdat de trainer een familie-ervaringsdeskundige is, maar ook door het feit dat de co-trainer een ervaringsdeskundige is. Dus in dit geval kunnen we duidelijk zeggen dat de training doordrenkt is met kennis vanuit de praktijk.

De training is niet alleen gericht op het herkennen van signalen. Het gaat in de training ook om het aangaan van het gesprek (hoe doe je dat?), het voeren van het gesprek (wat kan ik zeggen?) en vooral wat doe je vervolgens als de vraag positief beantwoord wordt.

Het wordt door de deelnemers dan ook erg gewaardeerd dat zij een gesprek kunnen oefenen met de ervaringsdeskundige. Deze geeft na het oefengesprek handvatten, tips, die je kunt inzetten bij een echt gesprek.

Ik dacht dat ik genoeg wist over het in gesprek gaan met iemand over suïcidale gedachten. Maar het oefengesprek (dat wel heel erg echt leek) heeft mij zoveel meer handvatten gegeven om het gesprek makkelijker te maken. Voor mij en voor mijn client.


Wie geeft de training?

De suïcide preventie training wordt gegeven door 2 (familie) ervaringsdeskundigen die verbonden zijn aan de Stichting Suïcide Preventie Centrum.


Voor wie is de training?

De training is bedoeld voor belangstellenden, GGZ medewerkers, social workers, balie medewerkers, docenten, huisartsen, verpleegkundigen, POH’ers, oftewel voor iedereen die iemand tegen kan komen die te maken heeft met suïcidale gedachten. En dat is iedere inwoner van Nederland.


Hoe lang duurt de training?

De training duurt een dagdeel, ongeveer 4 uur. Hierin is er genoeg ruimte voor pauzes (dit wordt overlegd met de deelnemers).


Wat kost het deelnemen aan de training?

De suïcide preventie training kan geboekt worden door een organisatie, instelling of gemeente. Aan de training kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Voor het organiseren van een signaleringstraining wordt er € 1.000,00 in rekening gebracht (ongeacht het aantal deelnemers).

De signaleringstraining kan ook individueel geboekt worden. De Stichting Suïcide Preventie Centrum organiseert regelmatig een signaleringstraining met vrije inschrijving. Het individueel deelnemen aan de signaleringstraining kost € 85,00 per persoon.


Om aan een training deel te nemen of er een te organiseren kunt u gebruik maken van onderstaand formulier. Let Op! Onze reactie kan in uw spambox terechtkomen, dus houd deze in de gaten.