Een kopje koffie en een luisterend oor

Soms heb je er behoefte aan om eens met iemand in gesprek te gaan die ongeveer hetzelfde heeft meegemaakt als jij. Iemand die begrijpt hoe het is om steeds weer die suïcidale gedachten in je hoofd te hebben en die herkent wat jij ervaart. Of iemand die begrijpt hoe het is om een naaste te hebben die te maken heeft met suïcidale gedachten.

Er zijn groepen waar je terecht kunt. In Steenwijk organiseert het SPC Steenwijk de Over Leven en de Mee Leven groepen. Bijeenkomsten waar je met anderen kunt praten over wat je meemaakt. Maar het praten in een groep is niet altijd waar je naar opzoek bent.

Bij het Suïcide Preventie Centrum Steenwijk kun je met een van onze ervaringsdeskundigen in gesprek over je gedachten. Je kunt er je hart luchten, je gedachten uitspreken en samen opzoek gaan naar die ondersteuning waar jij behoefte aan hebt. Ben je niet opzoek naar ondersteuning, maar wil je gewoon af en toe alleen even je hart luchten dan is dat ook goed. Uit eigen ervaring weten we hoe fijn het kan zijn om alleen al je hart te luchten en je gedachten uit te spreken. Soms is dat ook alle ondersteuning die je nodig hebt.

Kosten

Als je aan een groep wilt deelnemen dan is dat dankzij de gemeente Steenwijkerland gratis. Wil je een keer in gesprek met een van onze ervaringsdeskundigen dan zijn daar kosten aan verbonden.

Kennismakingsgesprek: Dit gesprek neemt ongeveer een uur in beslag, we maken kennis en kijken of we iets voor u kunnen betekenen. Voor dit gesprek brengen wij €25,00 in rekening.

Vervolggesprek: Een vervolggesprek duurt 1 tot 1,5 uur. De lengte is afhankelijk van het verloop van het gesprek. Wij vragen voor een vervolggesprek €50,00 ongeacht de duur van het gesprek.

Het verschuldigde bedrag kan contant of via pinbetaling worden voldaan. U ontvangt achteraf een factuur. In sommige gevallen kunt u die declareren bij uw zorgverzekering of valt het onder de pgb regeling. Of dat voor u geldt kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar of uw gemeente.